Co je perkusní terapie?

Co je perkusní terapie?

Perkusní terapie je masážní technika určená k léčbě bolesti měkkých tkání. Často se aplikuje pomocí masážní pistole, která dodává silné impulsy a vibrace do svalové tkáně.

Masážní pistole (nebo perkusní pistole) používá rychlé údery ke stimulaci průtoku krve do svalů, což může pomoci zmírnit bolest, zlepšit pohybový rozsah, zlepšit flexibilitu a pomoci při zotavení se ze zranění.



Je perkusní terapie prospěšná?

Ano, perkusní terapie je pro vás dobrá, pokud se aplikuje správně a bezpečně. Pulsy a vibrace stimulují průtok krve, což může být v mnoha ohledech prospěšné pro udržení svalů v dobré kondici. Také je vědecky dokázáno, že pomáhá zmírnit účinky DOMS (bolest svalů se zpožděním nástupem) po cvičení, ale také pomáhá při všeobecných bolestech a ztuhlosti.

Může se dostat hlouběji do svalu než běžná masáž a technicky udělá veškerou práci za vás, takže nepotřebujete vynaložit tolik úsilí k zotavení a prospěšné regeneraci.

Je masážní pistole pro Vás vhodná?

Použití perkusní masážní pistole může být pro vaše svaly opravdu prospěšné. Když svaly používáme každý den, neustále na ně vyvíjíme tlak. Masážní pistole může pomoci udržet tok krve a udržet je v nejlepším funkčním stavu. Je to užitečný masážní nástroj, který můžete používat ve svém vlastním tempu.

Masážní pistoli FlexGun™ lze použít jako doplněk k vašim pravidelným fyzio návštěvám a lze ji přizpůsobit tak, aby vyhovovala vašim individuálním potřebám, a to pomocí 6 různých nástavců a 10 rychlostí.

Investice do perkusní masážní pistole je skvělý způsob, jak léčit bolavé svaly z pohodlí domova a je v porovnání s cenou profesionální sportovní masáže mimořádně nákladově efektivní.



Bezpečnostní upozornění při aplikování perkusní terapie pomocí masážní pistole:

  • Nepoužívat nad C4 (hryz).
  • Nepoužívat v oblasti genitálií.
  • Nepoužívat na otevřené rány, po chirurgickém zákroku před vyjmutím stehů nebo pokud není tato oblast ještě zcela zhojená.
  • Nepoužívat v okolí břicha a v dolní části zad u těhotných žen.
  • Pokud při použití FlexGunu ucítíte bolest v oblasti ledvin, okamžitě přestaňte používat a konzultujte to s lékařem.
  • Při aplikaci v blízkosti kostních výstupků použijte vhodný nástavec.
  • Nepoužívejte, pokud máte kardiostimulátor, berete léky na krevní tlak nebo jste v minulosti překonali embolii.
Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.