Může masážní pistole pomoci odstranit celulitidu?

Může masážní pistole pomoci odstranit celulitidu?

V TOMTO ČLÁNKU SE DOZVÍTE:

1. Co je to celulitida?

2. Co způsobuje celulitidu?

3. Perkusivní terapie v boji proti celulitidě

4. Jak správně používat FlexGun™ GO proti celulitidě

V tomto článku si projdeme, co dělá masážní pistole účinným nástrojem proti celulitidě, jakož i to, jak může vibrační terapie výrazně snížit celulitidu.


Abychom pochopili proč masážní pistole fungují, musíme nejprve přesně vědět co celulitida je a co ji vlastně způsobuje.

 

1. CO JE TO CELULITIDA?

Celulitida je běžné kožní onemocnění, které se vyskytuje především u žen (i když ji mají i muži), které dává malým skvrnám na kůži jamkovitý vzhled.

A přestože mnoho lidí si myslí, že je to znakem nadměrného podkožního tuku, pravdou však je, že celulitidu lze nalézt u lidí všech tvarů a velikostí.

 

 Z větší části se celulitida nachází na stehně nebo hýždí. Máte-li celulitidu, nelekněte se. Je to neškodný a v podstatě jen určitý kosmetický zdravotní stav.

I přesto, že je naprosto neškodná – mnoho lidí se rozhodne tento stav zmírnit či úplně zvrátit. Naštěstí při tomto stavu je masážní pistole vynikajícím pomocníkem, zábavou a relaxem zároveň.

2. CO ZPŮSOBUJE CELULITIDU?

Nejčastější mylnou představou o celulitidě je, že ji způsobuje nadměrný podkožní tuk. Ve skutečnosti celulitidou častokrát "trpí" i lidé s poměrně nízkým procentem podkožního tuku v těle.

Celulitida vzniká v podkožní tkáni, v oblasti kde se nacházejí zakončení lymfatických cév. Při nedostatečné cirkulaci drenáže se hromadí v tomto mezibuněčném prostoru voda a tento proces ovlivňuje rozložení podkožního tuku.

Když se tukové buňky nahromadí, začnou přirozeně vyvíjet tlak na vaši pokožku. Následně jako kdyby „přitáhnou šňůry“, které spojují kůži se svalem a konečným výsledkem je samotný kosmetický jev – celulitida.

I když neznáme úplně všechny příčiny tohoto počátečního hromadění tuku, existuje řada faktorů, které zvyšují pravděpodobnost, že se to stane. Zdaleka nejrozšířenějším faktorem je prostě být žena, protože drtivá většina žen má v průběhu života s celulitidou zkušenosti.

Je to jednoduše způsobeno tím, jak se tuk distribuuje v ženském těle. Genetika či užívání hormonální antikoncepce v tomto procesu hra také velmi velkou roli.

V konečném důsledku to závisí na hormonech, které regulují vaše ukládání tuku, jako jsou katecholaminy. Tyto hormony ovlivňující vznik celulitidy se u různých lidí liší v závislosti na výše zmiňované genetice a pohlaví.

 

3. PERKUSIVNÍ TERAPIE V BOJI PROTI CELULITIDĚ

Od krémů až po invazivní operace, existuje několik možností ke snížení nebo odstranění celulitidy. Všechny z těchto možnosti se ale zásadně navzájem liší z pohledu implementování a celkových nákladů na léčbu celulitidy.

Logicky, operace je nejnákladnější a nejobtížnější volbou ze všech. Léčba celulitidy pomocí krémů také vyžaduje pravidelnou investici, jelikož tyto kosmetické prostředky jsou obecně drahé a poměrně často je musíte dokupovat. Není tajemstvím, že některé ženy právě touto cestou utratí během několika let až tisíce korun s minimálním konečným výsledkem.

Naopak masážní pistole je jednorázová investice (samozřejmě pokud se vyhnete levným napodobeninám).

Princip perkusivní terapie spočívá ve vibracích a masáži hlubokých tkání. Tento proces má za následek okamžitý zlepšený oběh v masírované oblasti, výsledkem čehož je vaše tělo efektivnější v rozdělování podkožních tukových buněk, které se zbytečně nebudou hromadit na jednom místě.

Vzhledem k tomu, že výskyt celulitidy je primárně způsoben podkožními tukovými buňkami, které tlačí na vaši kůži, efektivnější rozložení podkožního tuku snižuje tlak na kůži – a tím eliminuje výskyt celulitidy.

4. JAK SPRÁVNĚ POUŽÍVAT FLEXGUN™ PROTI CELULITIDĚ

Léčba celulitidy pomocí masážní pistole je velmi jednoduchá. Jednou z největších výhod masážní pistole je možnost aplikovat ošetření s dokonalou přesností.

5 pravidel "Jak používat masážní pistoli na celulitidu":

  • Namiřte masážní pistoli přesně na postižené místo
  • Zvolte pomalou rychlost a použijte mírný tlak
  • Masírujte si cílovou oblast alespoň po dobu 60 vteřin
  • Masírujte krouživým pohybem
  • Vyhýbejte se přímé masáži v oblasti kostí a kloubů

Abyste co nejlépe využili masážní pistoli a správně investovali vaše peníze, je také důležité ujistit se, že používáte správnou masážní pistoli. V konečném důsledku, při takové investici se každý chce ujistit, že ji udělá jednou a naposledy!

Klíčové věci, které je třeba v tomto případě brát v úvahu jsou výkon, snadnost použití a spolehlivost.

Ve StretchFit jsme se při vývoji našich FlexGun™ a FlexGun™ GO od samého začátku soustředili, aby naše zařízení v tomto směru splňovala vysoký nadstandard a zároveň byla cenově přístupná i pro běžné lidi – nejen sportovní profesionály.

ZÁVĚR

Přestože je celulitida neškodná, vypořádat se s ní může být frustrující. To je hlavním důvodem, proč tolik lidí podstupuje operaci nebo si pořizuje drahé krémy s cílem zbavit celulitidy.

Naštěstí s masážní pistolí a pomocí perkusivní terapie není opravdu nutné uchýlit se k takovým drastickým opatřením jako je operace. Řešení umí být i poměrně finančně nenáročně a snadno aplikovatelné doslova pro každého :)

 

Zdroje:

https://en.wikipedia.org/wiki/Catecholamine
https://cs.wikipedia.org/wiki/Celulitida

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/cellulite/symptoms-causes/syc-20354945

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/17694-cellulite

https://elements.envato.com/photos/celullite

https://blog.hydragun.com/5-scientific-reasons-percussive-therapy-works/

Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.